Lentekoffie


Spring is in the air!


Bij Natural Coffee worden de geplukte rijpe koffiebessen in de zon gedroogd, waarbij de smaakvan het zoete vruchtvlees in de koffieboon trekt.

Dit geeft de bijzondere zoete smaak aan deze bijzondere koffie. Een perfecte koffie om uzelf of een ander eens te verwennen en extra te genieten van uw kopje dagelijkse koffie. Ook leent deze koffie zich uitstekend om een “cold-brew”mee te maken. De zoete tonen zullen dan extra naar boven komen.

NATURAL PROCESS

Haru Kebele bevindt zich in de regio Yirgacheffe Woreda. Nadat de koffiebessen op het juiste moment geplukt zijn, worden deze nogmaals met de hand gesorteerd en worden alleen de allermooiste koffiebessen gebruikt. Vervolgens worden deze rijpe rode bessen op “dry-beds” verspreid om in de zon te drogen. Bij Haru Kebele zijn maar liefst 80 droogbedden waarbij het belangrijk is dat de koffiebessen gelijkmatig drogen en dus regelmatig omgeschept worden. De droogperiode varieert tussen de 18 en 21 dagen. Als de koffiebessen tot het juiste vochtpercentage zijn gedroogd, worden deze ontdaan van het opgedroogde vruchtvlees waarna ze weer verder moeten drogen.Daarna kan het “parchment” van de koffiebes verwijderd worden en blijft de koffieboon over. Klaar om getransporteerd te worden richting België!

SMAAKBELEVING

Heerijke zoete tonen van rijpe perzik en floraal jasmijn. De body is medium romig als melkchocolade. Deze koffie is naast uw filterapparaat of volautomaat tevens zeer geschikt om als slow-coffee of cold-brew te zetten. Probeert u bijvoorbeeld eens de French-Press, Chemex of Aeropress.

Technische details


Regio: Ethiopië – Yirgacheffe

Hoogte: 1995 meter

Type: 100% Arabica

Zetmethoden: French-Press, Chemex of Aeropress

Roast: Medium