Guatemala Comal

Single Origins Midden Amerika


Groot vakmanschap


Diep in het hart van Huehuetenango ligt hoog in de bergen Finca los Naranjales, onderdeel van de coöperatie Comal. Don Pedro Lopez Mendez (65) werkt hier samen met zijn vrouw al decennia lang op hun plantage van 1,3 hectare.

Het grote geheim van de smaak van deze koffie zit in de fermentatie die zo’n 32 uur duurt. Don Pedro heeft er een oog en gevoel voor ontwikkeld om te bepalen wanneer de fermentatie perfect is. Het is de passie en de perfectie van de fermentatie die deze koffie zijn intense ronde chocolade smaak geeft. Grote bewondering voor zulk vakmanschap!

Direct Trade: Deze koffie wordt direct en zonder locale tussenhandel bij de boer of coöperatie ingekocht. Hierdoor is de koffie volledig traceerbaar en komt een groter deel van de prijs daar waar hij hoort: bij de boer!

Smaakbeleving: Vol, rijk en romig. Opvallend zoet, met ronde chocolade smaak en een hint van fris zoete sinaasappel.

Technische details


Regio: Guatemala

Hoogte: 1900 meter

Type: 100% Arabica

Zetmethoden: Espresso, filter, volautomaat, halfautomaat, percolator