Elegante, ingewikkelde koffie
Peru is een zeer gevarieerd land waar een groot aantal verschillende koffie’s vandaan komen. Dit land van de Inca’s staat bekend om de grote hoogten van het Andes gebergte. Dit maakt het tot één van de weinige koffieproducerende gebieden waar je je naar beneden verplaatst om de plantages te bereiken. Deze liggen doorgaans op een hoogte van zo’n 1800 meter. Peru is één van de snelst opkomende producenten van biologische koffie. Niet in de laatste plaats omdat voor organische koffie hoge prijzen worden betaald. Peruaanse producenten realiseerden zich al snel dat zij deze koffie goedkoper konden verbouwen door zich op kwantiteit in plaats van op kwaliteit te richten. Dat voor sommige van deze ‘verantwoorde’ koffie in hoog tempo bossen worden omgekapt zal echter niet helemaal stroken met het beeld dat de consument van biologische producten heeft.
De BIO Peru is een verfijnde, complexe koffie met de heldere frisheid van stevige, zoete appels, waarin de licht bloemige tonen van toffee en melkchocolade te herkennen zijn. De body kenmerkt zich eveneens door een uitgelezen zoetigheid die in de mond een rond, fluweelzachte indruk achterlaat, gevolgd door een lichte hint van rozijnen.
Technische details
Productiemethode: Wet Process
Type variëteit: Typica
Grootte van de boon: screen 18
Oogstperiode: april – september
Brandhoogte: medium